Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad menar SR?

Annons

Förra söndagen lyssnade jag på Sveriges Radios P1, något jag brukar göra ibland. Programmet handlade om lokalpolitikerna i Fagersta.

Man sänder när kommunalrådet Stig Henriksson, V, pratar och när Jan Johansson, M, talar. Helt utan krångel eller kostig klippning.

Det blir dock en stor skillnad när Tony Himmler och Johan Henriksson, SD, ska prata, gång på gång så visar man på dåligt omdöme från den statliga radion.

När Johan Henriksson ska

förklara att han hört att man på förslag och genom önskemål ska få rösta efter att bara ha tillbringat några månader i Sverige går en radioröst in och säger att ”det är bara Henrikssons fantasier, i Sverige måste man ha varit skriven i tre år för att få rösta”. Syftet är att framställa honom som okunnig och dum.

Samma sak är det när Johan Henriksson berättar om ”kaoset” på Alfaskolan. Då går en röst in före han säger meningen och förklarar att han försöker formulera ett partiprogram.

På detta sätt framhåller man att SD-politikern blandar in Alfaskolan i partiprogrammet. Dock framgår det ingenstans att han verkligen pratar om något partiprogram. Det påstår radioprataren, men han nämner det inte ens.

Av någon anledning uppger man också att ett par av sverigedemokraterna i Fagersta är tidigare dömda för mindre brott – och det ska då vara något konstigt med tanke på att de står för ett tryggt samhälle.

Menar Sveriges Radio att alla som är dömda för brott någon gång i livet inte kan vara i mot kriminalitet?

Ulla Stenhammar, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons