Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vill föräldrarna?

Annons

Skinnskatteberg har en av Sveriges bästa förskolor och har så haft under många år, mycket tack vare förskolans personal, som är engagerad och duktig på både kvalitet och omsorg om våra barn.

Förskolan skulle kunna bli ännu bättre. Vi från allians för Skinnskatteberg har lämnat in en motion till kommunfullmäktige, med önskan om en ökad flexibilitet i barnomsorgen för föräldrar som är arbetslösa eller föräldralediga.

Gällande regler föreskriver att barn vars föräldrar är föräldralediga eller arbetslösa får nyttja barnomsorgen 15 timmar/vecka. Men, vem är det egentligen som ska avgöra på vilka tider timmarna ska förläggas?

I dag fördelar kommunen timmarna, vilket som regel är tre timmar/dag, under veckans fem vardagar.

Vi i allians för Skinnskatteberg vill att föräldrarna ska ha större möjlighet att välja hur timmarna ska förläggas. Vi menar att det med kunskap och god vilja är möjligt att förena föräldrarnas önskemål om större flexibilitet, med verksamhetens krav att kunna arbetstidsplanera sin personal på ett rimligt sätt.

Skinnskattebergs kommun har en strategi att vara en attraktiv kommun för boende. En bra miljö för boende innefattar även en god service.

Barnomsorgen är en del av den service på vilken kommunen bedöms, när familjer överväger var de ska bosätta sig. Vi tror att en mer flexibel barnomsorg ökar kommunens attraktionskraft, både för befintliga medborgare och för nya.

Detta fungerar väl i andra kommuner och kunde så också ske i Skinnskattebergs kommun.

Angelique Nyström, FP,

Rolf Andersson, C,

Bo Öberg, M,

Skinnskatteberg

Carina Sándor, FP,

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons