Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänder Norberg trenden?

Annons

De senaste åren har Norbergs kommun trots allt gått med ett visst överskott, men har så vitt jag förstått ännu inte återställt de tidigare årens underskott till fullo.

Att då välja att bygga en idrottshall där enbart finansieringskostnaden de närmaste åren kommer att vara nästan lika stor som de senaste årens överskott känns onödigt modigt. Frågan är om det ens är lagligt.

När väl finansieringen är betald måste vi även ha råd att värma och underhålla hallen.

Jag har svårt att se att en ny idrottshall kan komma att kosta mindre än 5 miljoner kronor per år de närmaste 30 åren! Det är inte många år de senaste 15 åren som Norberg har gått med ett så stort överskott. Enda sättet att klara utgiften är att skära i andra utgifter och då vill jag gärna veta vilka?

På Centralskolan har rektor och personal kämpat hårt med att vända trenden. De har visat att det går, men det är en bit kvar till målet. Hur ska vi ha råd med det i framtiden för jag misstänker att det är på skola och omsorg nedskärningarna kommer.

Jag tror att bra skola och omsorg samt ordnad ekonomi är viktigare argument för att locka nya invånare och behålla gamla i kommunen än en ny idrottshall, utarmad skola och de kan nog tillägga – igen, för det var länge sedan Norbergs ekonomi var något att imponeras över.

M.E, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons