Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var finns rättvisan i dagens samhälle?

Sitter tidig morgon i min lilla datavrå och grunnar över vad demokrati och jämlikhet egentligen står för i vårt så kallade rättvisa samhälle.

Annons
Hej då! Anders Sundström gjorde sorti. Foto: TT

Har nyss läst Aftonbladet och det räcker i princip att läsa rubrikerna för att förstå att det mesta i vår värld handlar om makt och penningar. Och om en salig blandning av hänsynslösa storskurkar. Hur bankmänniskor med makt vill ha mer och hur de värnar om sina redan rika kunder för att bli ännu rikare. Om flykt till skatteparadis för att slippa betala skatt på hemmaplan och därmed då också komma undan sitt ansvar för samhällsutvecklingen i vårt land.

Om urusel moral och osund bonuskultur och hur det gick till när ”eken ruttnade”. Hur den kaxige Anders Sundström fick smyga ut från Swedbanks årsstämma med svansen mellan benen. Säkert ändå väl medveten om att en fet fallskärm väntande bakom hörnet, där hans sista ord var: Inga kommentarer …

Men jag läser också om Nina 81 år som blev rånad på sina enda sparpengar, de som hon gnetat och sparat för att få en hederlig begravning. En hänsynslös rånare som för mig ingår i kategorin storskurkar.

Det finns ju också alltför många människor som gör sig pengar på de stackars människor som flyr för sina liv i förhoppning om att finna en bättre värld hos oss i Sverige ...

Avslutar mitt tyckande i dag med min egen ekonomiska tillvaro. Gubben och jag har också en bank som vi anförtror oss åt och några surt förvärvade sparslantar. Banken tyckte att vi trots hög ålder skulle spara i ett framtidskonto, där pengarna skulle stå orörda i fem år för att ge bästa möjliga ränta.

Så fick det bli, häromdagen gick vi till banken för att få veta hur mycket våra pengar växt under dessa fem år. Jag hade 10 000 kronor mer på mitt konto än gubben och hör och häpna, jag fick 10 kronor mer i ränta.

Välplacerat eller inte, vad vet jag, men jag vet att jag varje år får kvarskatt för att jag äger ett halvt hus, För oss vanliga Svensson så är det väl kanske det som står för ett rättvist samhälle.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons