Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför starta MUF?

Annons

Jag såg att Moderaternas ungdomsförbund ska starta i Fagersta – trots att Moderaterna är på högerkanten och ett i grund och botten kapitalistiskt parti som bara värnar om de rikas intresse, där alla människor tappar sitt människovärde.

Vi tror inte på dem som påstår att alla tjänar på samma politik. Medan vanliga ungdomar har fått det sämre och sämre har överklassen fått sänkta skatter, större förmögenheter och mer makt. Orättvisor uppstår inte av sig själva, de finns för att någon tjänar på dem.

Högerpolitik ökar klasskillnaderna, vi vill upphäva dem. Det kräver politisk kamp.

Borde inte alla i så stor utsträckning som möjligt ha möjlighet att påverka samhället? Så ser det inte ut i dag. De som har stora företag och förmögenheter har mer makt än andra.

Förmögenhet och makt beror inte, som högern påstår, på att vissa har jobbat hårt för att bli rika medan andra är lata. och därför fattiga.

Klasskillnader och orättvisor finns därför att någon tjänar på det. Vi tjänar inte på samma politik. Värden är orättvis.

Kapitalismen tar inte hänsyn till människors behov. Därför behöver vi bli fler så att vi kan göra mer, krossa kapitalismen och avsätta högerregeringen.

Ung Vänster, Fagersta

Andreas Roiha

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons