Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vågar köpa?

Annons

Som Fagersta-Posten (11/11) skrev gäller oron på Skallberget i Norberg inte bara pensionärer, även bland hyresgäster i aktiv

ålder finns stor oro.

Alla har valt hyresrätt och vill inte ha bekymmer med att äga hus eller lägenhet. Vissa yngre

kan utnyttja rotavdraget, men sällan ensamma, skröpliga pensionärer, som ofta också betalar dyrt för hemtjänst med mera.

I många, många år har kommunen vetat om de kalla lägenheterna och dyra eluppvärmningen, men inte gjort något. Nu när det bränner till försöker man föra över bekymren till hyresgästerna.

Alla förstår ju att hus från 1970-talet så småningom behöver renoveras, men inte Norbergs politiker. De senaste åren har det varit olika blixtutryckningar.

Nu är det taket i Björkängens äldreboende som lagas under vintertid och de gamla får sitta och frysa och ha extra elkaminer. Vad kostar det på grund av bristande planering av underhåll?

För inte länge sedan talades det om medeltidsmuseum och idrottshall i Norberg och visst verkar det lockande, men hur sköter man det som finns?

Kommunalrådet Åsa Eriksson, S, gladdes nyligen över en liten befolkningsökning och mer i statsbidrag – men det försvinner snart som kommunen skrämmer bort invånarna.

En del har redan flyttat till

Avesta eller Fagersta och pendlar och fler lär det bli. Vissa äldre och handikappade funderar också på att flytta närmare sina anhöriga, men det kanske kommunen ser positivt på – för de är väl en belastning.

Glöm inte att kommunalskatten redan är väldigt hög i Norberg och att ett bättre, men litet dyrare boende kompenseras av skatten och att man mår bättre.

Vem tror ni vågar satsa på att köpa lägenhet i Skallberget och renovera?

Hyresgäst, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons