Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi försenar inte upphandlingen

Vanja Leneklint tycker att jag skall skärpa mig (6 maj). Ja, så kan hon naturligtvis tycka. Vår ambition är att driva politik på ett riktigt och säkert sätt.

Annons

Vi socialdemokrater tar ansvar för kommunens ekonomi och helhet, det innebär att vi inte tar beslut efter att endast lyssna på rykten och hörsägen eller för den delen SD:s röst i talarstolen, om dennes egna barns behov av skolskjuts närmare hemmet. Vi låter tjänstemän ta fram beslutsunderlag/konsekvensbeskrivning och i detta fall var det inte gjort innan kommunfullmäktige. Kanske handlar det om fem barn i dag, men hur många barn kommer att beröras om 1-5 år. Den statistiken inväntar vi, det är sådana beslutsunderlag politiken bör beakta i sina beslut. För oss handlar politik både om nuet och om framtiden.

Beträffande att vi skulle förlänga upphandlingsprocessen som du skriver så är detta inte sant. Vi lämnade följande förslag till er under pågående KF: Låt oss klubba igenom det nya skolskjutsreglementet och lyfta ut de nya avstånden från ärendet. Då kan vi invänta underlagen från förvaltningen för att besluta om det vid nästa KF. Ni bemötte detta förslag med total tystnad, ni svarade inte ens utan satte er och fortsatte mötet. Jag överlåter till andra att bedöma om det är vi som förlänger beslutsprocessen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons