Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste säga ifrån

Annons

Efter att ha sett tv-programmet Uppdrag granskning (29/2) om neddragning av sjukvård i Åsele blev jag smärtsamt påmind om hur det var då Bergslagssjukhuset i Fagersta utsattes för en liknande misshandel för ett antal år sedan.

I Åsele drog landstinget in ambulansen. Bergslagssjukhuset utarmades på det mesta av den då väl fungerande sjukvården.

I båda fallen protesterade befolkningen högljutt utan resultat. I Fagersta hette skarprättaren Glenn Andersson, S, i Åsele är det Peter Olofsson, S, som håller i bilan. Därmed inte sagt att partitillhörigheten gör någon skillnad.

Order verkar ha gått till samtliga landsting om att skära ned på vården så mycket som möjligt på landsorten. Alla satsningar ska i stället koncentreras till de stora sjukhusen.

Om vi stillatigande låter det fortgå blir det inte så attraktivt att bo på vischan. Om vi låter landstingsråd och sjukhusdirektörer få fortsätta står vi snart helt utan vård om vi envisas med att bo kvar utanför tätorterna.

Jag har jag väldigt svårt att förstå varför man i Åsele först inköpte en bil som visade sig för

liten och sedan bytte den till en kombi som inte heller kunde skjutsa människor vars sjukdom krävde liggläge.

Det fanns ju en ambulans att tillgå. Lackera om den och ersätt skylten ambulans med akutbil. De mesta av problemen med sjuktransporter försvinner med detta förfarande. Lösningen är väl för enkel för ett landstingsråd.

Kalle på kammarn, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons