Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill inte lägga ned

Annons

Även om jag häpnar över kyrkorådets och kyrkofullmäktiges ordförandes demokratisyn ska jag nöja mig med att konstatera att den är mig fullständigt främmande.

Det vore otänkbart att i Fagersta kommun, med hänvisning till att man till exempel är för eller emot friskolor, stänga ute förtroendevalda från olika organ.

Anledningen till mitt inlägg är dock ett annat. Jan Jäder och Anders Linger (10/2) skriver att ”kommunledningen innerligt vill se friskolan nedlagd”. Det är ingen ambition kommunen vare sig uttalat eller verkar för.

Men vi vill inte vare sig gynna eller missgynna friskolan med de bidrag av våra skattepengar kyrkan ska ha. Inte heller vill vi betala för verksamhet som inte utförs. Sedan kan kommunen förstås feltolka både regelverk och annat, men det får väl prövas i sedvanlig ordning.

Men lika lite som vi kan göra anspråk att veta vilka motiv som driver kyrkan att förhindra insyn från våra revisorer, lika lite kan kyrkans företrädare ha tolkningsföreträde om vad kommunledningen vill och inte vill. Det hoppas jag man kan respektera.

Kommunalråd, Fagersta

Stig Henriksson, V

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons