Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst har vi en vision för Norberg!

Att det inte finns någon vision för Norbergs framtid är helt tagit ur luften

Annons

Lotta Gröning skriver i Fagersta-Posten den 15/2 att ”vare sig demokrati eller framtidsvisioner finns i Norberg” och vidare ”Kent Persson (V) brukar vara på hugget men när man kör över människor och missbrukar demokratin är det kanske bäst att vara tyst”. Ganska grova och allvarliga påståenden tycker jag.

Att undertecknad skulle missbruka demokratin och stå för odemokratiska åsikter genom att köra över människor är påståenden som får mig att känna obehag.

Att det inte finns någon vision för Norbergs framtid är helt tagit ur luften. Vision Norberg 2025 beslutades i demokratisk ordning av kommunfullmäktige 2015 och förgicks av ett öppet möte där allmänheten i demokratisk ordning framförde sina idéer hur Norberg borde utvecklas fram till 2025. I det arbetet var Vänsterpartiet mycket aktivt. Att vi inte fick igenom alla våra synpunkter är helt i sin ordning, så fungerar demokratin.

I frågan om energipolitiken i Sverige kan jag konstatera att vi har olika åsikter. Jag och Vänsterpartiet förespråkar ett energisystem som utgår från de förnyelsebara energikällor som finns i Sverige, sol, vind, vatten, bioenergi samt energieffektivisering och lagring av energi. På så sätt kan vi nå ett energisystem baserat på 100 procent förnybart.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons