Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen ligger bakom byggförslag

Annons
Carina Sándor.Foto: Tove Gontran

Lena Lovén Rolén (S) och Lars Andersson (S) slår sig för bröstet i sin insändare den 23 mars. De vill visa att det är de som tror på Skinnskattebergs framtid, i och med att de väcker idén om att bygga nya bostäder. Men, det är inte sunt att skjuta sig själv i foten.

För den som inte är politisk aktiv, framstår det som att Lena och Lars är nytänkarna i Skinnskatteberg. För den oinvigde kan vi då berätta följande. Det parti som först väckte frågan i modern tid, om att bygga nya bostäder i Skinnskatteberg var V, och det var för flera år sedan, även när S styrde i majoritet tillsammans med V. Till årets budget 2018 samt i plan för 2019-2020 kom förslaget initialt från Alliansen, det vill säga L, C och M, vilket har resulterat i att det nu finns både budget och planer för både projektering och byggnation av nytt bostadshus. Därutöver finns planer även för en ny brandstation och ett utredningsuppdrag om eventuellt nya bostäder på området Aspebäcken. Även dessa är initiativ från Alliansen.

Vi kan också berätta att under 2017 togs det fram ett bostadsförsörjningsprogram för Skinnskattebergs kommun. Den visar att det som främst saknas i vår kommun, är lägenheter för äldre, vilket bland andra C påtalat sedan länge tillbaka, samt bostäder för unga. När detta program skickades på remiss, för att inhämta yttrande från de politiska partierna, var det endast Liberalerna L som svarade. Då lyste framtidstankarna från S med sin frånvaro, trots att Lena är gruppledare för S och kommunstyrelsens andre vice ordförande och Lars sitter med i tekniska utskottet, som bereder ärenden rörande bland annat fastigheter.

I Liberalernas svar, med stöd av C och M, finns uttalat planer för framtidens bostadspolitik i Skinnskatteberg. En del av detta finns med i årets budget och plan för 2019-2020. För vår del är det givetvis positivt att även Lena (S) och Lars (S) visar att de är inne på samma spår.

Carina Sándor (L)

Helena Norrby (C)

Bo Öberg (M)

Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons