Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambitiösa Fagersta

Annons

Det har varit en hel del skriverier angående Fagersta kommun och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Dels när den stora satsningen på ännu ett boende på tolv platser invigdes, men än mer om upplevda brister i enskilda fall. Och oavsett ambitionerna kommer självklart aldrig alla att vara nöjda eller misstag inte att begås. Och om vad som är vad kan säkert bedömningarna skifta.

Det som däremot är hårda fakta är om kommunen prioriterar denna verksamhet eller ej. Och det finns det nu svart och vitt på om så är fallet.

Inom denna verksamhet finns en mellankommunal utjämning. Det betyder att oambitiösa kommuner får betala in till systemet medan kommuner med utbyggd verksamhet får pengar. Detta då ambitiösare kommuner har en viss dragningskraft för dem som behöver detta extrastöd från samhällets sida.

Fagersta kommun med sin höga ambitionsnivå har sedan systemet infördes alltid tillhört de kommuner som fått bidrag och nu har utfallet för detta år kommit som bestämmer bidraget eller kostnaden för 2014. (Det får man alltså reda på cirka en månad efter att budgeten måste tas, vilket tillhör de osäkerheter som man måste ta viss höjd för.)

För 2014 får Fagersta kommun ett bidrag från de mindre ambitiösa kommunerna på 3 miljoner 291 749 kronor, vilket är en ökning med 820 890 kronor jämfört med bidraget innevarande år.

Stig Henriksson (V)

kommunalråd, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons