Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvariga alltför rädda för att stå för beslut

Annons
Kommunhuset i Norberg.

Jag läser insändare efter insändare och inser hur debatten färgas av hur samhället har formats. Exempel, Du bor i en bostadsrättsförening och påpekar att det sandats för dåligt. Direkt kan kritikern få motstånd genom att själv få kritik över att man inte nämnt hur fint tvättstugan är städad på senare tid.

Så ser jag nu på de två nya partiernas kritik på saker som beslutats i Norbergs kommun. Man belyser ett beslut och ifrågasätter detta. Som svar till partierna från Socialdemokraterna kommer svaret just som i exemplet. Partierna är gnälliga och har enligt S svårt att fokusera på bra saker som hänt.

Jag gillar exempel, om sonen kommer till frukosten och mamma frågar om läxan är gjord. Nä svarar sonen, men jag städade garaget förra veckan, det var väl duktigt! Jag tror inte någon förälder skulle acceptera den bortförklaringen. Nu sitter alltså på allvar vuxna människor och slår ifrån sig och inte vågar stå upp för sina beslut.

Jag har arbetat tidigare inom stora företag och där såg jag redan i början på 90-talet hur företagsklimatet förändrades. Skulle ett beslut tas som hade lite dignitet så tillkallades ett möte. Jag ser det som att individen numera är livrädd att ta ett avgörande beslut och sedan stå upp för det.

Politiken är inte sämre, I fullmäktige kan man nog räkna på en hands fingrar hur många gånger man hittat ett annat alternativ än det som kommunstyrelsen lagt fram. Norbergare må vara ett tåligt folk men snart måste vi väl ändå sätta ner foten och få klarhet i hur kommunen använder våra skattepengar. Transparensen just nu känns obefintlig efter att dessa två oppositionspartier belyst ett antal beslut och upphandlingar som S helt tydligt vill få bort fokus från.

Om nu pennan börjar glöda hos S så kan jag meddela: Ja! jag ser hur fantastisk bygden är, Jag är med i föreningslivet och ser hur fantastiska människor driver sina föreningar och ungdomar framåt. Men miljoner som försvinner i en busstation har inget med drivkraften i en innebandyklubb att göra!

Peter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons