Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det inte dags för lite ordning i Norberg?

Annons

Skribenten Torbjörn Norgren vid paviljongen.

I mer än tio år har jag försökt att få Norbergs kommun att ta sitt ansvar och sköta väsentligt underhåll på Norbergs kanske minsta byggnad som dessutom ligger mitt i det Q-märkta området i turiststråken i centrala Norberg. Även med flera reportage och insändare i FP. Det har gått så långt att jag har sett denna byggnad som en symbol för politikers och tjänstemäns handlingsförlamning och totala brist på ansvar.

Den hundraåriga Paviljongen har stått där utanför fönstret på kommunhuset år ut och år in utan minsta tecken på någon åtgärd. Den 13 juni 2017 skriver ledningsgruppen i Norbergs kommun ett beslutsförslag att Paviljongen ska renoveras. Från mångåriga besked om begränsade resurser ska det nu helt plötsligt strös pengar och resurser över denna miniatyrbyggnad.

Vem står för den här idén där det nu inte verkar vara den minsta tanke på bristande resurser? Är det möjligen så att någon har kläckt en idé om att vi ska få se lite valfläsk till 2018? Tänk om vi i Norberg istället kunde få se lite sunt förnuft och ekonomiskt tänkande. Åsa Eriksson skriver på Facebook den 6 oktober ”Det tog tid att samla de som ska ingå i juryn men nu tror jag att alla riktlinjer och kriterier är på gång. Håll ut till våren hoppas jag att paviljongen har fått en välbehövlig ansiktslyftning” Nu vet vi av erfarenhet hur det ser ut med våra projekt i Norberg, Fågelvägen har pågått i flera år, Busstorget skulle ha varit klart till skolstarten enligt ÅE men pågår fortfarande. Och nu Paviljongen som jag tror att någon ser som valfläsk till 2018. Med lite rävspel här och rätt entreprenör, kanske på löpande räkning, går nog den planen ihop.

Och en förklaring till ÅE:s inlägg på Facebook till er som inte läst det. I beslutsförslaget kan läsas ”För att involvera kommunens invånare i upprustningen föreslås att en tävling utlyses där invånarna får dels lämna förslag, rösta på finalister och sedan vara med och genomföra upprustningen” Här är det verkligen ett storslaget politiskt jippo. Nämnas kan också att eftersom denna hundraåriga paviljong står i det Q-märkta området i centrala Norberg får enligt bygg- och miljökontoret inga andra åtgärder utföras än ett återställande i ursprungsskick. Det tycker jag själv är tydliga direktiv som inte några som helst jippon kan påverka. Vem ska då betala alla dessa extraordinära åtgärder?

Apropå att betala! Vem betalar ombyggnaden av ombyggnaden? Jag menar Busstorget som nu blivit en halvmesyr! Ombyggt redan innan det ens blev färdigställt! Helt otroligt men det är faktiskt sant.

Jag brukar inte få något svar på mina ekonomiska frågor men här är vi nog många som vill veta vem som står för dessa blunders och framför allt: Vem betalar kalasen? Slutligen ett tips till er som bestämmer och beställer. Om ni har handläggare som regelbundet misslyckas och dessutom förorsakar mycket stora extrakostnader kanske det vore en bra ide att köpa den tjänsten från annat håll! Bara ett tips alltså men när nu resurserna verkar vara obegränsade behövs kanske inga hänsyn tas till detta.

Kanske en bra idé att istället lägga överflödet i Norbergs skola!

Är det inte dags nu för ordning och reda i Norberg, ekonomiskt tänkande och ansvar.

Torbjörn Norgren, Partiet för Norbergs Framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons