Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är inte våra lokala fotbollslag värda att skriva om längre?

Annons

Mer bevakning av Skinnsberg SK och andra lokala lag, efterlyses.

Idag går det inte längre att läsa om den lokala fotbollen i Fagersta-Posten och det gör mig som prenumererat på tidningen i många år väldigt besviken. Jag har under flera månaders tid försökt att nå Fagersta-Postens chefredaktör, Daniel Nordström som ansvarar för tidningens utgivning men utan något resultat. Jag har försökt att nå honom flera gånger genom ett telefonnummer som finns skrivet i Fagersta-Posten men varje samtal slutar alltid likadant, inget svar.

Jag, precis som många andra är väldigt kritiska till hur tidningen ser ut när det gäller våra lokala fotbollslag, idag skrivs det inte en enda rad om till exempel matchernas resultat eller hur det går för dem i serien. Tidigare har Fagersta-Posten gjort reportage om den lokala fotbollen, både inför serien men även för att kolla läget i bland annat Skinnsberg SK, Riddarhyttan, Hed, Norberg och Västanfors. Förr var det ännu fler lag i serien än vad det är idag och ändå kunde man då bevaka dem alla. Jag förstår att man inte kan hålla ögonen på alla matcher som spelas men det krävs inte mycket för att till exempel intervjua tränare och få en rapport om matchens gång.

Fotbollen är viktig för mig och något som jag följt hela livet, idag har jag inte samma möjlighet som förut att kunna åka och titta på varenda match som spelas och säkerligen upplever många äldre människor samma problem som mig. Jag som prenumererat på denna tidning i cirka 40 år har sett hur Fagersta-Posten bevakat fotbollen för alla lokala lag förut, och att den idag inte längre gör det. Varför skriver man inte om den lokala fotbollen idag? Tidningen man alltid såg fram emot att läsa gör idag större nytta i papperskorgen och jag känner att Fagersta-Posten har svikit oss sportintresserade.

Kenneth Ernebrink, besviken prenumerant

Svar direkt: Hej, Kenneth. Jag är fullt medveten om att jag stundtals är svår att nå. Det är många som vill prata med mig, vilket är positivt. Det negativa är att svar stundtals dröjer. Flera månader dröjde det dock inte. Du och jag har ju haft flera kontakter i den här frågan. Där har jag gett dig svar.

Tack för att du delger dina synpunkter. Du är en av många aktiva och engagerade läsare. Det engagemanget är jag väldigt tacksam över.

Det är riktigt att vi har ändrat vår sportbevakning. Detta uppskattar somliga läsare. Andra gör det inte. Vår sportredaktion har numera mindre fokus på matchbevakning från lägre serier och mer fokus på att lyfta aktuella ämnen och profiler. I det stora hela har vi, inte minst digitalt, faktum ännu bättre bevakning på lägre serier än tidigare. Detta genom våra textrobotar som snabbt lämnar ett kortare referat när ett resultat är färdigt.

När det gäller den förändring av sporten som vi har gjort har vi lyckats bättre digitalt än vad vi har gjort i tidningen. Du är långt ifrån den ende tidningsläsaren som är missnöjd med sporten.

Dessa åsikter har vi lyssnat på noggrant. Därför har vi också gjort ett omtag när det gäller den lokala sporten i tidningen, detta för att förhoppningsvis göra våra sportläsare mer nöjda.

Jag hoppas att du kommer att märka skillnaden. Vi är helt eniga om att den lokala sporten är viktig.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons