Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Eriksson: Jag är stolt över våra satsningar

Annons

Arkitektbyråns skiss på den nya idrottshallen i Norberg. Ett enhälligt kommunfullmäktige sa ja till hallen, framhåller kommunalrådet Åsa Eriksson (S).

Ett samhälle behöver engagemang, diskussion och dialog för att utvecklas. I min roll som kommunalråd har jag alltid prioriterat samtal med invånarna, att svara på mejl och telefonsamtal och tagit chansen att berätta om politiska beslut i olika forum. Men kommunikation sker som bekant på mottagarens villkor. När läsaren eller åhöraren inte vill förstå budskapet spelar det ingen större roll vad som sägs eller skrivs. Trots det ska jag än en gång svara på frågor som jag har besvarat flera gånger förut.

Busstorget är vår knutpunkt för kollektivtrafik och ska vara så trafiksäkert som möjligt för resenärer i alla åldrar. Ombyggnationen av Busstorget kommer kosta 1,5 miljoner kronor, varav hälften bekostas av statlig medfinansiering som kommunen har sökt och fått. Bygget av idrottshallen går enligt plan och budgeten för hallen rymmer även en bro över Norbergsån. Till skolstarten i augusti 2018 kommer det finnas en busshållplats vid idrottshallen så att fler elever kan gå själva till och från skolan. Hur kostnaderna för skolskjuts och övrig busstrafik har utvecklats har jag redogjort för tidigare och alla siffror finns tillgängliga på kommunens ekonomikontor.

År 2015 fick kommunen en stor engångssumma från regeringen som kompensation för kostnader i samband med flyktingmottagande. Pengarna fick bara användas under två år och kan därför inte bekosta mer tillsvidareanställd personal. Vi beslutade att istället göra satsningar nu som ger ett mervärde för många en lång tid framöver.

Flera miljoner satsades i skolan, på integrationsarbete, arbetsmarknadsinsatser och kompetensutveckling. Knappt hälften av pengarna, 20 miljoner kronor, reserverades till idrottshallen. Beslutet fattades av ett enigt kommunfullmäktige i januari i år.

Jag är stolt över att vi med dessa statliga medel kan betala tillbaka till norbergarna, vars skattepengar finansierade skolgång för asylsökande, innan nuvarande regering höjde ersättningen så att den täcker de faktiska kostnaderna.

I framtagandet av kommunens Vindkraftplan hölls samråd enligt konstens alla regler för att få in synpunkter. Vindkraftbolaget VKS har haft öppet möte i Hökmora Bygdegård inför ansökan om projekt Målarberget. Allt detta har jag redovisat tidigare. Vindkraftplanen antogs av ett enigt kommunfullmäktige i juni 2011. Både Christer Filipsson (FP) och Lennart Skansfors (C) röstade ja till planen. Det är för mig en gåta att samma herrar idag ifrågasätter det förfarande som de själva varit med och beslutat om.

Vi som styr blir bättre av en stark opposition. Jag hoppas att fler väljer att engagera sig politiskt och bidrar med förslag till lösningar. Det jag saknar allra mest är svar på vad övriga partier har för visioner och konkreta förslag på hur vi kan utveckla Norberg till en ännu bättre kommun. Det är mitt partis främsta fokus.

Åsa Eriksson (S), kommunalråd i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons