Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Eriksson: Tänk om du hade tackat mig istället

Annons
Åsa Eriksson (S) svarar på tidigare insändare.

Svar till Putte Dahlström. Det är bra att norbergarna har olika partier att välja mellan i kommande val och det är toppen om partierna berättar vad de vill prioritera i sin framtida politik. Självklart ska även nuvarande styre granskas och kommenteras men har det inte blivit lite väl mycket av "fel-letande" på den här debattsidan? Ibland påstås också saker som helt enkelt inte stämmer.

Så är det med den knepiga fastighetsaffären som gjordes för att köpa tillbaka busstorget för 1 krona. Det var en chock för oss alla när NVK:s tjänstemän tidigt under året upptäckte att kommunen på pappret inte ägde delar av torget, på grund av ett misstag av Lantmäteriet för länge sedan. Det tog tid innan vi fick till en lösning med den lagfarna fastighetsägaren och hela processen har löpande rapporterats till kommunstyrelsens arbetsutskott.

I somras tog vi i hand på en affär som gynnar kommuninvånarna på flera sätt: vi byter busstorget mot Cirkusplatsen, under förutsättning att fastighetsföretaget bygger lägenheter på Cirkusplatsen. Avtalen är offentliga handlingar och har registrerats i kommunen diarium. Alla fastighetsaffärer måste godkännas av kommunfullmäktige innan de vinner laga kraft och därför har affären ännu ej genomförts.

Tänk, om Putte Dahlström kunde skriva "Tack Åsa för att du lyckades lösa en knivig situation på ett sätt som gynnar medborgarna och bidrar till Norbergs utveckling." Tänk, om Dahlström kunde skriva "Vad bra att du har informerat oss om den här krångliga affären på två olika fullmäktigemöten under hösten så att vi är förberedda när ärendet har vandrat hela vägen till ett avgörande i KF."

Tänk, vad trevligt om vi hade ett sådant debattklimat i Norberg.

Åsa Eriksson (S), fd kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons