Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åter hotas vården i Fagersta

Annons

Den 6 juli hävdade landstingsmajoriteten i en insändare i FP att vården skulle bli bättre vid Bergslagssjukhuset om landstinget tog över. Man ansåg sig ha bättre förutsättningar att möta vårdens utmaningar än vad en privat aktör bedömdes ha, vilka förutsättningar som fanns redovisades inte. Sjukvårdspartiet ställde frågan "Varför skulle landstinget driva sjukhuset bättre?".

I ett svar den 30/9 hävdade majoriteten att ett sjukhusområde som handlas upp och drivs I en separat organisation riskerar att hämma den utveckling som är nödvändig för att säkra framtidens vård. Några konkreta svar på vår fråga "varför" kunde inte återfinnas.

Var finns våra lokalpolitiker? De verkar inte bry sig, saknar de intresse eller har de ålagts tystnadsplikt i sina majoritetspartier?

Vi i Sjukvårdspartiet försöker hålla oss ajour med vårdfrågorna i norra länsdelen genom att närvara på läktaren vid fullmäktigesammanträden. VI anser oss känna nedrustningens vingslag över Bergslagssjukhuset med samma taktpinne som en gång drabbade Fagersta lasarett.

Mitt Hjärta kom och räddade oss – deras recept är samarbete med andra sjukvårdsaktörer, låg personalomsättning, flera fasta läkare samt speciallistläkare samt konsulter inom gynekologi, ortopedi, urologi och kardiologi. De måste få fortsätta här för att ge befolkningen trygghet i en nära och bra service. VI har många äldre här och som äldre är man ofta multisjuk.

OM landstinget tar över delar av sjukhuset måste kommunikationerna bli bättre, då personalen i framtiden kommer att behöva pendla större omfattning.

Livstiden i Fagersta – var finns den? Var finns du och dina politiker? Är alla nöjda? Vi i Sjukvårdspartiet är inte nöjda. Vi saknar den aktuella debatten! Bortsett från Magnus Bohman (L) råder total tystnad.

Vi upprepar vår fråga: Varför skulle landstinget driva sjukhuset bättre?

Solfrid Lundstedt

Ingrid Asplund

Sjukvårdspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons