Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att leka ska inte vara en klassfråga!

Annons

NVK med berörda politiker: visa lite råg i ryggen och lekparksfrågan, lägg planerna på is. Satsa på de lekparker som för närvarande finns i Norberg. Att leka ska inte vara en klassfråga! Att man har föräldrar som kan skjutsa barnen till en central lekpark. Nu tar man 100 000 och lägger även till 80 000 till detta projekt. De pengarna tar man från underhållet av övriga lekplatser. För man har inte råd att ha några lekplatser!

NVK:s chef har räknat på vad en grusgång skulle kosta att anlägga på berörda området vid ån. Hör och häpna 750 kronor metern! Det innebär att de pengar som skattebetalarna i Norberg ska satsa på den nya lekplatsen kommer att kosta mycket pengar om NVK ska göra jobben.

Vi som politiker måste börja ifrågasätta mer vad vi har för underlag från NVK. Till exempel som ett gammalt medborgarförslag att anlägga en isbana där busskiosken stod. Kostar det verkligen 500 000 kronor att anlägga 800 kvadratmeter? Jag som ny politiker känner att man måste ha mer på fötterna när det gäller NVK:s uträkningar. Jag hoppas att flera ”hänger på” inom politiken i Norberg.

Norberg håller på att växa igen med sly, det ser inte inbjudande ut vid infarter! Jag skrev en motion om att man skulle snygga till infarter,besöksmål och vid strandpromenaden. Enligt NVK skulle det kosta 100 000 kronor. Alltså alldeles för dyrt att besluta om. För 100 000 kronor kan man röja cirka 40 hektar ungskog.

Området vid ”Antons mack” har man snyggat till. Norbergs kommun fick betala till NVK 20 000 kronor för jobbet, hur mycket inbringade flisuttaget av ved till Norberg kommun? Det kan tyckas att det är småpengar, men många bäckar små!

Norbergs kommun har nyligen på uppmaning av NVK köpt in en markbit vid Öjersbo för 225 000 kronor för att det kanske kan behövas tomter att bygga på!

Har kommunen inte tomtmark? Jobbas det inte på att få sjönära tomtmark. 225 000 kronor. En halvtidtjänst ett år på ”unkan”? Var behövs pengarna?

Till hösten lägger troligtvis Kollektivtrafikmyndigheten fram ett pendlarprojekt. Där kommer nog frågan om skolskjutsar att tas upp, vilket kan innebära att man med andra ord ska låta barnen åka kollektivt med linjebussarna.Något att tänka på för berörda!

Ola Jonsson, politisk vilde, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons