Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bastar gör man utan kläder

Annons

Det finns personer som kommer in i bastun med kläder och skor och är hotfulla, enligt skribenten.

Vid femtiden på eftermiddagen i fredags kom ett gäng ungdomar in i bastuavdelningen i Fagersta fullt påklädda och med ytterskor.

En av badgästerna påpekar då att det är förbjudet att gå med ytterskor i bastuavdelningen. En självklarhet, kan man tycka. Han får då som svar att det skall han inte lägga sig i. "Jag skiter i vad du säger!".

Då finner jag, som sitter i relaxavdelningen och ser vad som händer, det nödvändigt att bistå den person som påpekat det olämpliga med skor i bastun.

Därvid blir situationen snabbt hotfull och den person som sagt att han "skiter i" vad vi säger blir mycket aggressiv och meddelar att det är han som bestämmer. Situationen liknar den som inträffar nästan varje gång man besöker bastun. Ungdomar, men även äldre, oftast med utländsk härkomst, anser att de kan bada bastu i kläder, trots att det tydligt står på skyltar: inga badkläder i bastun.

För oss som vill ha den ordningen kvar uppstår då problem. Skall men säga till och ådra sig risken att bli kallad det ena och andra eller skall man tiga och acceptera att ordningsregler åsidosätts?

Vi som var med om denna incident begav oss, efter att ha meddelat personalen i kassan, efteråt till polisstationen för att göra en anmälan, men fann då att den var stängd. Vi försökte även ringa 11414 men där var det så lång väntetid att vi fick ge upp.

Personalen på badet är troligen ungdomar som vikarierar och har inte den position som krävs för att sätta sig i respekt. Frågan är nu: hur kan ordningen upprätthållas i bastun utan att skötsamma badgäster hotas? Något måste uppenbarligen göras. Situationen är oacceptabel.

Vänner av ordning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons