Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre vård med landstinget

Annons

Bergslagssjukhuset. Landstinget tar över driften av Bergslagssjukhuset i Fagersta när avtalet med företaget Mitt Hjärta löper ut och inte längre kan förlängas. Från landstingets och de främst berörda kommunernas håll är vi övertygade om att det ger större möjligheter att förbättra vården för invånarna i de norra länsdelarna.

Det är viktigt att norra länsdelen har ett välfungerande sjukhus som erbjuder en patientsäker och kvalitativ vård. Det är också viktigt för att klara sjukvårdens uppdrag i hela länet, Vi ser att en sammanhållen vård är den bästa vägen att gå för att uppnå och utveckla detta i framtiden.

I debatten har de som förordar upphandling av sjukhuset i Fagersta framfört att det vunnit pris för årets strokesjukhus tillsammans med Köpings lasarett. Det stämmer och det är främst tack vare ett lyckat samarbete mellan sjukhusen om strokevård som gjort detta möjligt.

Patienterna i Västmanland är beroende av ett gott samarbete mellan olika nivåer inom vården, mellan sjukhus i länet och mellan olika huvudmän som landsting och kommuner.

När sjukhuset i Fagersta tas över i egen drift, och då drivs som de andra sjukhusen i länet, skapar det större möjligheter för just samarbete mellan olika huvudmän.

Administrativa gränser mellan verksamheter minskar och samarbete blir enklare. Det skapar en bra sammanhållen vård med hög kvalitet, inte minst för äldrevården som är beroende av ett gott samarbete, speciellt mellan landsting och kommuner.

En sammanhållen vård är också viktigt för att möta de stora utmaningarna sjukvården står inför, där kompetensförsörjningen är en av de största. Vår bedömning är att landstinget har bättre förutsättningar att möta dessa utmaningar än vad en mindre privat aktör har.

Detta är grunden för beslutet att ta över sjukhuset i Fagersta i landstingets regi. Det kommer att gagna sjukvården i länet och ge invånarna i den norra länsdelen en ännu bättre vård.

Kenneth Östberg (S)

Landstingsråd

Hans Jansson (V)

Landstingsråd

Pernilla Rinsell (MP)

Landstingsråd

Marino Wallsten (S)

Kommunstyrelsens ordf. Fagersta

Åsa Eriksson (S)

Kommunstyrelsens ordförande Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons