Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betala, Vattenfall!

Annons

Efter att hundratals elabonnenter hos Vattenfall varit strömlösa två kvällar i rad i Skinnskatteberg (tisdag och onsdag) börjar man förstå varför Vattenfall lider av dåligt rykte i hela Europa.

Efter mycken väntan och många knapptryckningar kom jag äntligen fram till en livslevande röst hos Vattenfalls kundtjänst efter att först fått höra till leda att felsökning pågår och att man inte vet när felet kan vara avhjälpt. Inte för att man blev klokare av att få någon att prata med som endast upprepade samma besked. När jag frågade den levande rösten vad föregående kvälls elavbrott berodde på sa han att han inte visste.

Man får ta på sig ytterkläder och oroa sig för livsmedel i kyl och frys samt leta fram ficklampa och stearinljus. Matlagning och tv-tittande är inte att tänka på.

Man måste avråda alla som har ett val av elleverantör från att välja Vattenfall som visar en uppseendeväckande inkompetens och resurslöshet när det gäller att garantera kunderna en trygg elleverans.

Båda kvällarna inföll bortfallet just när mörkret fallit, vilket tyder på att elnätet är för dåligt underhållet eller underdimensionerat när folk kommer hem och börjar tända lyset och laga mat.

Men Vattenfall har väl inte råd med underhåll efter mångmiljardförlusten efter det galna köpet av holländska Nuon.

Nog förväntar man sig i ett högteknologiskt samhälle att elen ska tillhandahållas utan problem, speciellt då inga exceptionella väderförhållanden råder.

Vi befinner oss trots allt inte i ett u-land där elen levereras endast vissa timmar på dygnet, eller ...?

Nu förväntas Vattenfall kompensera alla de hundratals som haft olägenheten att frysa, inte kunna laga mat, använda dator eller tv samt behöva lysa sig fram med ficklampa. Det är väl en självklarhet, eller hur Vattenfall?

Vattenfalls presstalesman är välkommen med ett klarläggande snarast.

Jörgen Sjösten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons