Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir hyrorna i Fagersta högre nu?

Annons

Utan att ställa mig bakom något parti så har jag onekligen också en del funderingar kring de beslut som S nu har tagit. V försöker få svar och kritiseras då för att vara gnälliga. Men frågorna kvarstår obesvarade. Har S tagit beslut utan underlag eller varför är det så besvärligt att svara på frågorna? Jag undrar också, som boende och skattebetalare i Fagersta. Så: hur många står i bostadskö i Fagersta och vad söker de för boende, det vill säga var i stan vill de bo, hur stor lägenhet vill de ha, vilken hyra kan de betala? Detta måste man väl veta innan ett beslut att ombilda kommunhus till lägenheter.

Vad kostar det att bilda bostadsbolag och föra över fastigheter, hur många anställa behövs? Vad händer med NVK och deras personal när upphandling krävs? Hur mycket kommer hyran att höjas med för de kommunala hyresgästerna när det är ett bolag som förvaltar dessa? Det blir ju inte samma uppenbarligen.

Att man svarar med ”vår avsikt är att det inte innebär några förändringar” är föga intressant. Låt oss istället höra vad de praktiska konsekvenserna faktiskt blir, utifrån de regler som gäller.

Har kommunen undersökt hur nya bosättningslagen kommer att påverka kommunen när det finns fler lägenheter? Kommer asylsökande få förtur?

Vad återstår för blivande fastighetsstrateg att ta för beslut? Eller ska denna persons efterhand ta fram beslutsunderlaget?

Jag är absolut inte emot att kommunen tar beslut, men jag vill veta vilket underlag som ligger bakom. Det kan vi väl få, alla vi kommuninvånare.

Fortfarande undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons