Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryt tystnaden om skolan i Skinnskatteberg

Annons
Alliansen lyssnar inte när det gäller utmaningar i skolan, enligt skribenten. (Bilden från annan ort).

Vi har väntat länge nog på att Alliansen i Skinnskatteberg ska agera på de utmaningar vår skola har, nu bryter vi tystnaden! Skolan generellt har alltid utmaningar, så är det i verksamheter som jobbar med människor, inget konstigt med det. Därför är det viktigt att vi politiker ger verksamheten de bästa förutsättningar så att utmaningarna kan lösas och bästa tänkbara arbetsmiljö uppnås.

När både lärare och elever trivs får vi en bra lärandemiljö vilket möjliggör bra skolresultat. Trots att Alliansen i Skinnskatteberg disponerar över extra mycket resurser (pengar) tack vare den socialdemokratiskt ledda regeringen konstaterar vi att de inte har lyckats styra skolan i rätt riktning.

Vi socialdemokrater sitter i opposition men vi har lyft frågan många gånger informellt med Alliansen och på utskotten men vi får inga svar, det råder tystnad från deras håll.

Pengar löser inte alla problem och utan att slå oss för bröstet eller säga att vi är bäst, så vågar vi påstå att politisk synlighet, engagemang, inlyssnande och att våga lyfta även de komplexa frågorna till en dialog är en brist idag.

I vår skola är elever och lärare värda det bästa, skolan i Skinnskatteberg är vår allas angelägenhet. Därför agerar vi för fullt trots opposition. Men får inget gehör från Alliansen. En bra arbetsmiljö är förutsättning för att behålla kompetens och för att behörigheten på vår skola skall öka, inte minska utan öka. Tillsammans löser vi problemen, vi har gjort det förr. Därför bryter vi nu Alliansens tystnadskultur!

Lena Lovén Rolén, S

Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons