Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Regeringens politik drar undan mattan för kvinnors företagande

Vinster i välfärden är viktigt för företagande kvinnor

Annons

Många kvinnor driver vård- och omsorgsföretag. Bilden från ett privathemtjänstföretag.

Idag är utbildningssektorn tillsammans med vård- och omsorgssektorn den arbetsmarknad där det finns flest kvinnor. Detta gäller inte bara arbetstagare utan även representation i styrelser och ledningsgrupper.

Runt 54 procent av företagsledarna inom vård och omsorg är kvinnor, vilket kan jämföras med näringslivet där motsvarande siffra är 29 procent.

Det är skrämmande att följa den utveckling som Sveriges självutnämnda feministiska regering stakat ut för de kvinnodominerade sektorerna. Varför ska just de kvinnodominerade företagen tvingas begränsa sin vinst? Det innebär inte bara en osäkerhet för de företagare som redan idag bedriver verksamhet, utan riskerar också leda till att vi kommer se färre kvinnor som väljer att starta företag inom dessa sektorer.

I stället för förbud mot vinster anser vi att fokus bör ligga på kundnöjdhet, kvalitetskrav och skarpare tillsyn. Vi vill utöver att motverka förslaget om förbud för vinster i välfärden verka för att LOV, Lagen om Valfrihet, skall finnas i alla kommuner. Detta för att kvinnor skall ha möjlighet att driva lönsamma och växande företag i hela landet.

Centerkvinnorna och Centerpartiet vill fortsätta driva på för fler kvinnor som företagare i Sverige, men med den politik som Sveriges regering nu förespråkar ser vi oroande på utvecklingen. Att införa en vinstbegränsning i sektorer där majoriteten som jobbar och driver företag är kvinnor är varken feministiskt eller företagarvänligt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons