Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Så vill vi göra Fagersta bättre

Annons

Fagersta kommunhus

Det har här på insändarplats efterfrågats mer debatt kring Fagerstas framtid. För Centerpartiet i Fagersta är tryggheten och samhörigheten viktiga frågor. Vi tror att med ett samhälle där alla känner samhörighet också är ett samhälle som skapar utveckling och förändring, gemensamt.

Idag i Fagersta finns många utmaningar, framförallt socialt. Vi ser fler äldre i behov av stöd, både i hemmet och på våra äldreboenden. Vi ser också en tudelning på arbets- och bostadsmarknaden, där utlandsfödda och unga har svårare än andra att få arbete; bostadsområden som är segregerade där det löper stor risk att andra normer utvecklas.Fagersta måste enligt oss utvecklas och bli ett mer integrerat samhälle. Både mellan människor men också om man bor i tätort eller på landsbygden. Här är servicen och tillgängligheten mot våra medborgare det största medlet för att lyckas.

Vi vill se fler praktikplatser för att kunna matcha arbetslösa mot den arbetsmarknad som finns på orten. Här måste kommunen jobba aktivt tillsammans med näringslivet för att erbjuda fler en möjlighet att gå från sysslolös till sysselsättning.

För att lyckas med att få fler personer i jobb så räcker inte praktikplatser. Centerpartiet anser att det måste till förändringar så att det blir enklare och billigare att anställa. Det är nationella reformer men som skulle hjälpa Fagersta att få ner arbetslösheten, klara integrationen och skapa utveckling för hela kommunen.

Vi vill bli fler som tillsammans kan utveckla Fagersta. Hör av dig till oss om du är intresserad av Centerpartiet.

Hamse Omar, ordförande

Monica Andersson, vice ordförande

Centerpartiet i Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons