Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centralskolan: Skyll inte på föräldrarna

Annons
Hur har utbildningens kvalité kunnat sjunka så lågt, undrar skribenterna (bild från annan ort)?

Vi får sannerligen hoppas att Tove Winqvist och Johanna Odö (6/8) väljer att missförstå diskussionen kring godtycklig betygsstatistik. Något annat vore skrämmande. Fler än hälften av lärarna saknar pedagogisk utbildning och bedömningsdokumentationen har under flera år varit så bristfällig på både mellan- och högstadiet att det våren 2018 tagits fram en handlingsplan för att komma tillrätta med bristerna.

Undervisning som leder till en säker betygssättning är en komplex process och det är ju fantastiskt om Centralskolan, sina många utmaningar till trots, har lyckats med detta och att statistiken verkligen visar elevernas faktiska kunskaper och uppnådda betyg.

Vi tror säkert att trenden håller på att vändas med idogt arbete av både pedagoger och skolledare, men hur är det möjligt att politiken låtit det sjunka så lågt? Kan det möjligen ha att göra med att man inte själv anser sig äga problemen och därmed inte heller lösningarna?

Redan i rekryteringsannonserna låter skolan förstå att det största ansvaret ligger på elever, därefter föräldrar och slutligen på skolan. Under denna mandatperiod har vi föräldrar genom ett uttalande i Fagersta-Posten även fått förstå att låga skolresultat delvis kan förklaras genom att föräldrar i Norberg generellt har en låg utbildningsnivå.

Nog om detta. Intressant för oss väljare är att få veta om lärarlönelyftet blev ett permanent lönelyft för aktuella lärare i Norberg samt information om vad sittande styre ger skolan för förutsättningar för satsningar inom betyg och bedömning, IT och teknik, (Ipads, smartboards, lärarfortbildning), kollegialt lärande, elevhälsa, inkludering och NPF-anpassad miljö, att samtliga läromedel svarar upp mot Lgr 11 etcetera.

Och slutligen, vilket eller vilka fokusområden är formulerade för Centralskolan läsåret 2018-2019?

Tidigare föräldrar vid Centralskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons