Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att tala klarspråk om affären med Brukskontoret

Annons
Fd Brukskontoret.

Kommunfullmäktige i Fagersta beslutade i december 2017 att köpa Brukskontoret för 17,5 miljoner kronor. Tanken med köpet är att flytta kommunadministrationen dit och omvandla nuvarande kommunhus på Norbergsvägen till bostäder. Enligt Marino Wallsten är det ekonomiskt en betydligt bättre affär än att bygga nya bostäder och det går mycket fortare, då det är ett stort behov av bostäder i Fagersta.

Den 30 november 2017 sa Marino Wallsten i en intervju i FP att flytten beräknas kunna inledas under senare delen av 2018 och arbetet med att skapa lägenheter kan då inledas.

Det var beklämmande att på kommunfullmäktiges sammanträde i april höra Marino Wallsten och Jan Johansson svara på Shiro Biranvands preciserade frågor om kostnader för ombyggnad både av Brukskontoret och kommunhusen, utan att i princip ge några svar i sak. Ändå är i princip frågorna desamma som ställdes inför beslutet i december förra året och som Shiro sammanfattar dem på slutet i sin interpellation ”Vad kommer denna affär att kosta Fagerstaborna?"

Marino framförde tvärsemot sitt budskap någon månad tidigare ”Vi har ingen avsikt att skynda på. Det får ta den tid det tar”.

Att det finns hyresgäster som har hyreskontrakt några år till var känt vid köpet. Några kalkyler eller påbörjade upphandlingar verkar ännu inte finnas varken för Brukskontoret eller kommunhusen, av svaren att döma.

Har behovet att snabbt få fram bostäder upphört eller kan oviljan att driva processen under våren bero på att Marino Wallsten inte vill visa vad det kommer att kosta före valet, eller vad beror det på?

Ni har ju nu haft ytterligare ett antal månader på er att ta fram de underlag som efterfrågades innan ni skulle fatta beslut.

Om man utgår ifrån att de som frågar gör det för Fagerstas bästa är det allvarligt när så stora ekonomiska frågor verkar behandlas med nonchalans.

Synaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons