Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokraterna: Få skolan i Norberg på fötter igen

Annons

I veckan presenterades Lärarförbundets ranking om skolan. Norberg placerar sig på en föga hedrande 288:e plats, enbart Ljusnarsberg och Lessebo placerar sig bakom.

En väl fungerande skola som genererar goda kunskaper hos våra barn är en av de viktigaste orsakerna för att barnfamiljer skall bosätta sig i Norberg.

Norbergs skolor har varje år sedan 2013 rasat i rankingen över bästa skolan:

2013 – 242

2014 – 249

2015 – 273

2016 – 288

2017 – 288

Det går knappast att redovisa ett sämre resultat.

Det nytillträdda kommunalrådet verkar dock vara obekymrad över skolans haveri. – Det tar ett tag innan det sätter sig…, sa hon till media.

Det är svårt att gissa sig till vilken tidshorisont hon och Socialdemokraterna har vad anbelangar skolans kvalitativa utveckling. En så fallande utveckling som Norberg har duger inte. Det krävs nya åtgärder för att få skolan på fötter igen. Den första åtgärden borde vara att byta ut de ansvariga politikerna. Ni har haft fem år på er att bryta trenden – det mesta går åt fel håll.

Häromdagen fick vi information som kan kopplas till bristen på utbildade förskollärare. Det handlar om en nyutexaminerad förskollärare från Norberg som berättade att hon hade fått ett fast jobb i Avesta. Hon skulle helst jobba i Norberg men eftersom kommunen inte har något avtal med Mälardalens högskola så kunde hon inte få praktik i Norberg utan det blev Avesta.

Som väntat så trivdes hon på den förskola som hon gjorde sin praktik på och fick jobb där. Hade hon gjort sin praktik i Norberg kunde hon mycket väl jobba här idag.

Om den politiska ledningen vore lite framsynt och proaktiv så kunde en del av bristen på utbildad personal lösas genom något så enkelt att kommunen anordnar praktikplatser för studenter. En enkel åtgärd som genererar kvalitet och kompetens till kommunens skolor och som i sin tur höjer kvalitet i skolan.

Från Demokraterna sida ger vi betyget underkänt för den politiska ledningen. Omdömet faller särskilt tungt på, Johanna Odö, som i egenskap av ordförande för barn- och utbildningsutskottet är direkt ansvarig för detta haveri.

Lennart Skansfors, Anna Lindgren, Christer Filipsson, Tommy Vestling, Erika Vestling, Anders Brunnberg, Stefan Holm, John Ellard

Demokraterna i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons