Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokraterna: Så vill vi förändra Norberg

Annons

Bygg bostäder vid gamla lasarettet i Norberg, föreslår skribenterna.

Det finns många tolkningar av demokratibegreppet som verkar skilja sig åt om man sitter vid makten eller är i opposition.

Vi har återkommande redogjort för hur viktigt det är för en sund demokrati att det finns en opposition som kritiskt kan ifrågasätta och granska den styrande makten.

När vi sedan gör det så blir vi, främst av Socialdemokraterna, stämplade som gnällspikar och tomtar med anhang som inte tillför Norberg någon nytta. Vad har demokratin för värde om den inte tillåter åsikter man inte gillar?

Socialdemokraterna i Norberg borde följa Gustav Möllers uttalande ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Då kanske man inte skulle döma ut oss Demokrater så snabbt som man gör.

Vi kan glädja alla läsare med att idag presentera hur Norberg skall se ut om Demokraterna fick förmånen att inta en ledande politisk roll.

1. Norberg är en kommun där vi lyckas med att erbjuda äldre invånare att flytta från sina villor till attraktiva seniorboenden vid Prostudden och sjön Noren. En förändring som öppnar möjligheten för yngre barnfamiljer att flytta in i de bostäder som de äldre lämnar. Där gamla lasarettet ligger planeras nu för attraktiva bostäder i anslutning till Norbergsån.

2. Norbergs kommun förbättrar arbetsvillkoren för personal i grund- och förskola och samtidigt integrerar evidensbaserade pedagogiska metoder. Därigenom uppnår vi målet att erbjuda en av landets bästa skolmiljöer. Tillsammans med goda möjligheter att erbjuda sport och idrottsaktiviteter har efterfrågan att kunna bo och leva i Norberg ökat markant.

3. I Norberg har invånarna tillsammans med polis och väktare återskapat tryggheten att vistas i centrum på kvällar och helger. Kamerabevakning har inneburit att brottsligheten minskat markant. Polisen har upprättat en lokal enhet i Norberg för att snabbt kunna hantera anmälningar för de som drabbas och lagföra de som gjort sig skyldiga till brott.

4. I Norberg är man stolt över sitt centrum och hur infarterna lockar besökarna att stanna till. Fastigheterna i centrum har renoverats och ger ett harmoniskt intryck. Kommunen har snyggat till infarterna från 68:an där en entreprenör byggt servicecentra med tillhörande matställe där idag före detta Antons mack huserar. Från väg 256 har vi planterat träd hela vägen till Norberg.

5. Som en konsekvens av att inflyttningen ökar samtidigt som verksamheten effektiviserats har möjligheten till en skattesänkning realiserats. Skatten har sänkts med en krona och VA-avgifterna förändras.

6. Kommunen har genom att ”lysa” på de entreprenörer som driver företag fått dem att känna tillförsikt och framtidstro. Det har blivit enklare att rekrytera nya medarbetare för företagen och kommunen fungerar som ett stöd i alla etableringar.

7. Medborgarförslagen har ökat markant genom att kommunen digitaliserat processen med att lämna förslag som verifieras genom e-legitimation. Dialogen med kommunen understöds av att kommunen inrättat en kundtjänst och ett digitalt nyhetsbrev.

Lennart Skansfors, Christer Filipsson, Tommy Vestling, Erika Vestling, Anna Lindgren, Anders Brunnberg, Stefan Holm, John Ellard

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons