Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokrati är allas lika värde

Annons

Christer Filipsson och Lennart Skansfors kommer med kritik långt efter att beslut är fattade i fullmäktige, påpekar Mikael Ladman.

Svar på herrarna Filipssons och Skansfors undran samt herrarnas insändare om demokrati på undantag.

Nu skall jag vara mycket konkret så att de också förstår. Det är nog ingen som har trott att ni skall ingå i någon hyllningskör oavsett partitillhörighet.

Skall förklara varför jag inte deltagit i fullmäktige sedan december 2016. Jag visste redan inför valet 2014 att jag skulle jobba på en annan ort (Karlstad och Värmland och där finns det varg) varför jag då meddelade mina kamrater i partiet att jag ville stå långt ner på fullmäktigelistan. Tyvärr så tyckte tydligen inte mina kamrater som var före mig att detta med fullmäktige var roligt och sade ifrån sig uppdragen. Vilket lede till att jag återkom som ordinarie.

Och om herrarna har följt med i media inte bara lokalt så har Transport haft en ganska hektisk vår och försommar. Därför har jag inte kunnat prioritera fullmäktigemötena. Men eftersom mina kamrater i partiet inte sagt att jag skall frånsäga mig uppdraget så kvarstår jag, detta är demokrati på en nivå som herrarna troligtvis aldrig varit med om. Jag litar på mina kamrater och om de ger mig signaler om att jag bör lämna så gör jag det.

Skall jag tolka er förklaring som att ni skall bli ett nytt revisorparti som kan komma med kritik när alla beslut är fattade? Ni gör gällande att alla era frågor viftas bort, skall jag tolka era teser så är alla som inte lyfter era frågor eller tycker som ni odemokratiska. Ena stunden hyllar ni ordföranden i kommunrevisionen, i nästa insändare (14 juli) sågar ni den vid fotknölarna. Detta känns som att vi har två herrar som inte passar in i de etablerade partierna och inte har något konkret att tillföra utan bara vill gnälla av sig för att man inte har några andra fritidsintressen.

Att efter 16 månader komma och kritisera ett beslut, känns som desperat. Men åter till rovdjursfrågan, tyvärr mina herrar jag är inte på facebook. Jag skall inte svara för Åsa, för det gör hon bäst själv. Men utifrån mitt perspektiv så ser hon nog till allas bästa. Det är svårt med rovdjurspolitik när inte ens intresseföreningarna är överens om vad som är bäst. Vore rätt kul om ni kunde precisera vad ni tycker är så fel. Nu över till insändaren den 14 juli.

Återigen är allt åt helsike men inget konkret vad som skulle ha gjorts. Inte ens vad ni tycker i frågan redogörs det för. Men skall man lyssna på herrarna så är det väl av underordnad betydelse. Vi tycker som de som inte är för. Det blir bra för dem som är emot. Och då har vi chans att få lite utrymme i media. Så för min del är demokrati fortfarande alla människors lika värde. Vad er demokrati innebär är fortfarande ett oskrivet kort.

Det enda jag kan lova er är att jag respekterar er och ni är lika mycket värda som mina kamrater i mitt parti Socialdemokraterna. Och jag förväntar mig inte ett inträde där.

Mikael Ladman

Ombudsman i Transport och inte minst socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons