Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är egotrippat att utrota vargarna

Annons

REPLIK. Kajsa Dovstad tycker att lokalbefolkningen ska få bestämma över vargbeståndet, vilket jag tror kommer att leda till att det inte blir några vargar kvar. I min värld så är vargen en del av den svenska naturen och ska så klart få finnas här då också. Det är så egotrippat att bara prata om att skjuta och utrota så fort vi människor på det minsta vis är utsatta för risk eller att vår bekvämlighet hotas. Helt utan tanke på djur och natur!

Jaha, lokalbefolkningen ska få bestämma vargbeståndet. Lokalbefolkningen ska väl också få bestämma om de vill ha störande vindkraftverk, vattenkraftverk, fula byggnader, motorvägar med avgaser som är farliga för ortsbefolkningen, kärnkraftverk och så vidare och så vidare? Vi kanske ska ha egna små öar i Sverige, där vi får bestämma lokalt? Vi kanske rent av borde gränsa av i olika områden där vi får ha egna ekonomier och där vi själva får bestämma? Kanske Sverige inte borde få finnas kvar som land, där landsbygdsbefolkningen får klara sig själva och vice versa?

Frågor av riksintresse, vilket jag anser att vargfrågan är, ska såklart och också avgöras nationellt. Utrotas vargen i Sverige, vilket jag anser det finns en risk för och vilket också historien visar, så angår det så klart både landsbygdsbor såväl som stadsbor.

vän av natur som också inkluderar varg

Läs också: Närgången varg har åter synts till i Kolsva: "Gick runt oberörd"

För pluskunder: Så går jakten på vargen i Kolsva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons