Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du släcker väl?

Annons

Den 23 mars är det dags för Earth hour igen och då uppmanas alla i hela världen släcka alla lampor och ha dem släckta i en timme. Earth hour är en kampanj där vem som helst får delta och göra skillnad. 20.30–21.30 är det dags och jag råder alla i hela världen att släcka lamporna!

Budskapet som skaparen WWF vill få fram är att politiker ska förstå hur många det är som bryr sig om miljön. De vill att politikerna ska börja ta klimatförändringarna på allvar. Vi måste börja göra något åt världens klimatförändringar för annars kommer det inte finnas någon värld kvar till framtida generationer.

Jag tycker att det är politikerna som måste börja komma på lösningar till hur man ska gå till väga för att få en hållbar utveckling.

Men för att de ska förstå vad vi tycker så måste så många som möjligt vara med och släcka lamporna på Earth hour.

Det finns flera olika konsekvenser av klimatförändringarna på vår jord som tillslut kommer förstöra vår planet, om vi inte bestämmer oss för att göra något åt dem. Inlandsisar smälter, havsnivån höjs och mängder av djurarter håller på att utrotas på grund av klimatförändringarna.

Den förstärkta växthuseffekten är något som jag tror de flesta har hört talas om, temperaturen på jorden stiger för varje år eftersom vi släpper ut koldioxid.

Enligt statistik på Utrikespolitiska institutet Landguiden ligger Sverige på plats 57 av de länder som släpper ut mest koldioxid, jag anser att det är relativt bra placering. Men detta betyder inte att Sverige inte ska försöka göra något åt utsläppen. Hela världen måste öppna upp ögonen och inse vart vår planet är på väg.

Jag tror att det finns flera människor som anser att de inte behöver släcka lamporna eftersom en person mer eller mindre spelar ingen roll. Men deras insats kan faktiskt göra skillnad. För om alla skulle tänka så, då skulle det inte finns någon Earth hour. Vissa kanske också tror att man ska släcka lamporna en timme för att spara energi och då tycker de att en timme är för lite. Men så är inte fallet, vi gör detta för att visa politikerna att vi bryr oss om miljön.

Jag hoppas att ni som har läst det här håller med mig i mina argument och att ni har förstått innebörden med Earth hour. Jag hoppas även att ni tänker vara med och delta i Earth hour. Tillsammans så kan vi göra skillnad och varför inte då börja med att släcka alla lamporna den 23 mars.

som läser kursen ”politik och hållbar utveckling” på Brinellskolan

Matilda Flink, Na11

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons