Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En familjemedlem är tillbaka

Annons

Elsa Anderssons konditori är återuppbyggt efter branden 2015.

Vi hyllar en sann vän, en trygghet, ett andra hem, världens bästa arbetsplats. Elsas är så mycket mer än ett konditori. När jag kliver innanför dörrarna på Elsas så känner jag mig hemma. Det kanske inte längre knarrar i golvet och knäpper i väggarna, men känslan finns där. Känslan har vi återigen skapat ... tillsammans!

När man jobbar, försöker man alltid göra det där lilla extra, för våra underbara kunder ... och för Elsas så klart. För jag tror hon fortfarande står där bredvid och kikar på oss. Sommaren hittills har varit full av liv, långa ringlande köer, människor med riktigt tålamod i värmen. Det tar sin lilla tid att få sig en kopp kaffe och bakelse. Men det är värt varje minut av väntan. Inga sura miner när man väl kommit fram. Vi möter varandra med ett leende varje dag.

Jag har aldrig sett sån glädje i människors ögon, de tittar sig omkring, njuter, betraktar, beställer en extra bakelse eller mandelring eftersom det ändå känns som lite fest just där och då.

Söker ens uppmärksamhet när man snabbt ska fylla på med kaffe, beundrar Nya Elsas, beundrar bakelserna, och oss, för att vi är så tålmodiga och välkomnande. Jag påminner dem om hur viktigt det är att de kommer tillbaka, att det är tack vare alla dem som Elsas finns.Värme och kärlek är vad man känner när man ser vårt älskade Elsas stå där idag. Jag tar en extra promenad förbi för att se så att det verkligen är på riktigt. Det skiner om byggnaden vid vårt gamla torg i Norberg. Solen är tillbaka, hjärtat är återigen på plats. Jag känner mig så stolt och lycklig att få svira om till förkläde på denna underbara arbetsplats.

Citat från min text jag skrev i september 2015: "Med minnen, kärlek och kraft kan vi göra allt vi kan för att återskapa vårt fina konditori, med hoppet i våra hjärtan ska Elsas återigen stå där en dag. Men vart ska vi gå nu, när vi behöver gemenskap, kärleken för det gedigna, det underbara. Lukten av nybakad, färsk tangobakelse och mandelring. Vart ska jag gå nu när Elsas inte finns mer?"

Det har varit två fartfyllda, intensiva månader för nyöppnade Elsas. Jag har inte riktigt tagit mig tid till att stanna upp och känna efter. Men denna helg slog det mig. Vi är tillbaka, allt det vi saknat så länge är tillbaka. Norberg har fått nytt liv igen. Detta är så himla viktigt! Det är tack vare dig, Kristina Leijonhufvud, som detta blev möjligt. Med kärlek och kraft från alla som älskar Elsas orkade du kämpa hela vägen fram!

Framtiden ser ljus ut, den ser hoppfull ut, den ser varm ut. För nu finns Elsas igen. Allt är i sin ordning!  Tack!!

Julia Koivunen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons