Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kommun på tomgång!

Annons

Vart är Skinnskattebergs kommun på väg, frågar sig många kommuninvånare, inte utan orsak.

Den kommunala verksamheten verkar gå på tomgång eller snarare kräftgång. Är kommunpolitikerna så upptagna av vattenfiaskot att de inte orkar engagera sig i något annat?

Var finns de kreativa initiativen och framtidsplanerna?

Var finns en aktiv opposition som håller blåslampan brinnande? 

För närvarande verkar den bara vara gammal och trög och sakna idéer och kraft att framföra dem. Tidigare i år fick vi veta att 23 procent av kommunfullmäktiges medlemmar var frånvarande på varje möte. Intresset för att verka för en positiv utveckling för kommunen verkar minimalt hos en stor del av dem.

En allmän sänkning av servicenivån i kommunen kan noteras. Affärer och näringsställen lägger ner, Skogsmästarskolan hotas av nedläggning, folkhögskolan har redan flyttat, ortens största industri hotar flytta huvudkontoret plus annan verksamhet till annan ort på grund av ointresse och samarbetssvårigheter med kommunens företrädare som sitter med armarna i kors. Föreställ er bara det skattebortfall till kommunen som skulle ske om Systemair drastiskt skulle dra ner verksamheten.

Vårdcentralen förlorar arbetsterapeuten och där finns endast en så kallad läkare fast anställd.

Vägar, gångvägar och cykelbanor är svårt eftersatta och utgör olycksrisker med söndriga, guppiga vägbanor med stora sprickor. En del av ansvaret har kommunen vältrat över på vägföreningen utan att fastighetsägarna får någon form av skattekompensation.

Inom äldreomsorgen är maten sämre än någonsin, bemanningsproblematiken har i sommar varit akut på grund av dåliga arbetsförhållanden och dåliga löner. Få vill ställa upp som vikarier och få vill utbilda sig inom äldrevården vilket får till följd att ordinarie personal får göra dubbla skift och dra tyngre lass vilket leder till ökad sjukfrånvaro.

Har ansvariga kommunpolitiker överhuvudtaget någon politik för hur personalförsörjningen till äldrevården ska kunna säkras i framtiden, en framtid då befolkningen i Skinnskatteberg till större delen kommer att bestå av pensionärer.

I den mån det förekommer någon inflyttning består den till största delen av pensionärer vilket verkar vara helt enligt ritningarna. Högre tjänstemän i kommunal och privat tjänst undviker att bosätta sig i kommunen vilket inte förvånar när man betänker vilken låg nivå den kommunala servicen och sjukvården står på.

Vi som önskar en positiv utveckling för kommunen ser gärna att kommunens politiska företrädare lägger bort sin besserwisserattityd gentemot näringslivet och visar mer samarbetsvilja, tillmötesgående, ödmjukhet och framför allt: VAKNA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons