Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mycket viktig insats

Annons
Malmens äldreomsorg får högsta betyg av skribenterna. Foto: Robin Högberg/FP-arkiv

Inom loppet av en vecka i juli förlorade undertecknade var sin förälder, vilka båda tillbringade sina sista år på Fagerstas äldreboende Malmen. De har också tidigare åtnjutit service från hemtjänsten i Fagersta.

Vi har båda bott långt ifrån Fagersta och därmed missat mycket av den dagliga kontakten, men samtidigt har vi känt att våra föräldrar hela tiden varit i mycket goda händer och att det alltid funnits personal och omsorg till hands. Detta är något som också våra föräldrar nämnt ett flertal gånger.

Äldreomsorgen i Fagersta har därför för oss hela tiden upplevts som välorganiserad, mänsklig och mycket serviceinriktad med mycket värme och vänlighet mot både de äldre och anhöriga.

Vi vill därför uttrycka vår tacksamhet och beundran för alla er som dagar, kvällar, nätter och helger gör en stor insats i detta viktiga arbete. Detta gäller all personal inklusive timanställda, tillfälligt anställda, semestervikarier etcetera.

Det faktum att ni aktivt och effektivt integrerar medarbetare från flera länder i ert arbete är också berikande och värt att berömma.

Med tiden inser man att er insats är mycket viktig för ett gott och människovänligt samhälle. Vi hoppas att ni även i fortsättningen kommer att ha kraft, inspiration och glädje för att utföra ert viktiga arbete.

Tack vare era insatser kommer äldrevården inom Fagersta att även i framtiden vara en del av det goda samhället.

Not: Denna betraktelse är skrivet av två klasskamrater på Risbroskolan under 70-talet. Texten är opolitisk, den handlar om de personer som arbetar i äldrevården, oberoende av politisk ledning.

Buchs, Schweiz

Björn Haase

Höganäs

Jan-Olav Boeriis

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons