Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En präktig stolpe ut i duschdebatten

Annons

Duscha eller inte efter idrotten i skolan, denna eviga fråga som aldrig verkar få någon vettig lösning. Kanske för att det inte finns någon?

Jodå, jag vet om de bakomliggande historiska orsakerna för att hävda nödvändigheten av detta fenomen. Kampen för ett renare Sverige efter Ludvig Nordströms uttalande om Lort-Sverige från 1938. Men där är vi ju inte idag! Eller arvet från sjuttiotalskollektivismen där vi alla skulle dansa nakna tillsammans i en enda stor kärleksfull familj. Men där är vi ju inte heller idag!

De som luktar svett och illa kommer att göra det oavsett om de duschar efter Idrotten eller inte och att använda ungas självklara rätt till integritet (satt inom citationstecken av debattören i fredagens Fagersta-Posten) som motsats till feministisk nakenhetsideologi är stolpe ut så det riktigt sjunger i ramverket.

Är jag med dessa åsikter nymoralist så är jag det med glädje. Men jag håller med; om duschtvånget efter idrotten ska vara kvar är duschbås ingen lösning. Det är en självklar rättighet!

Krister Nordin

Debattartikel i Fagersta-Posten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons