Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagersta sparkar nedåt

Annons

Fagersta. Till dig Teemu Sulin (V), vår ordförande i socialnämnden i Fagersta kommun. Du vägrar som vanligt tala om enskilda fall (22/11), men när folk frågar specifikt om Idas fall vore det ytterst respektfullt om du håller dig till ämnet!

Du envisas att prata om LSS och studier, när det i själva verket handlar om var Ida ska fortsätta sitt vuxna liv när hennes utbildning är klar. När man som funktionshindrad tillhör en viss personkrets med olika behov som gör att man måste ha ett LSS-boende! I Idas fall ett LSS-boende med teckenspråksmiljö, vilket både förvaltningsdomstolen, kammarrätten och Socialstyrelsen har beslutat, efter att vi överklagat era beslut.

Trots att Sverige har lagar och paragrafer bortser Fagersta socialnämnd helt från dem, trots att du skriver så fint att ”detta för att den enskilde skall få sitt ärende handlagt rättssäkert samt att goda levnadsvillkor kan tillförsäkras”.

När du nu uttalar dig om att ni bara har goda erfarenheter gällande Kommunlex så visar det bara ytterligare en gång din brist på kompetens, när du kan säga en sådan sak när du vet hur många vi är som sett programmet Kalla Fakta! Att ”sparka” på funktionshindrade och deras anhöriga som redan ligger ner är så himla lågt som man kan komma.

Nu är det ju himla tur att det finns kommuner i Sverige som efter att de sett programmet ändrat sig gällande Kommunlex, önskvärt vore ju att det även hade gällt Fagersta kommun!

Enda trösten för oss drabbade i Fagersta kommun är att det snart är val, och då kommer förhoppningsvis väljarnas kompetens att visa sig!

Annica Engkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons