Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktiga uppgifter från S-politiker

Annons

Peter Håkanson, förbundschef på Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund.

Efter att tidigare läst om Marino Wallstens utspel på kommunfullmäktiges möte där han tar fel på två månader i tid, läser jag nu till min bestörtning att även Gustav El-Rachidi verkar ha samma problem med att hålla sig till fakta. Fackförbundet Vision har gjort en utredning kring arbetsmiljön på NVK, den utredningen gjordes i maj och inte i mars som både Marino Wallsten och Gustav El-Rachidi försöker påstå.

Jag kan förstå Gustav El-Rachidis åsikter om man bara haft en ny chef i drygt en månad. Men i detta fall är både Marino Wallsten och Gustav El-Rachidi dåligt pålästa. I NVK: direktions (vilken för övrigt El- Rachidi är en del av) protokoll för augusti finns Visions undersökning med, och läser man i den står det att den utfördes i maj (det kan vem som helst gå in och läsa på nvk.fagersta.se). Det är drygt tre månader efter det att Håkanson anställdes, vilket ju sätter detta i ett helt annat perspektiv.

I varje fall är jag av uppfattningen att om man nu träffar en person dagligen (som NVK:s personal borde ha gjort) i tre månader kan man göra en bra bedömning av vilken person man har att göra med. Förvånande är dock att två av Fagerstas ledande politiker inte tar större ansvar än att de tar fel på tiden på detta helt avgörande sätt.

Fast det är klart, försöker man, som Hans Granlund säger, ”presentera enkäten som opålitlig, och något man skulle bortse ifrån”, så kanske men inte tar notis om vilket datum den är utförd heller?

Man frågar sig varför

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons