Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först danskurs – sedan ringdans in i maktens boning

Annons

Kommunhuset i Norberg.

Svar till Putte Dahlström (26 maj). Vi ställer oss lika frågande och förundrade över att de samlade småpartierna i Norberg inte tog chansen att samverka efter valet 2014. Ni hade, som vi ser det, ett gyllene tillfälle att förändra styrkepositionerna i Norberg och ta över ansvaret för Norbergs utveckling. Men, på grunder som vi inte har någon insikt i, lät ni tillfället glida er ur händerna.

I efterhand så kan vi konstatera att var det ett misstag att både jag och Lennart hoppade av politiken (2012 och 2014) utan att vi försäkrade oss om att det fanns några naturliga ledare som kunde ta över. Att sörja för återväxten är vi inte bra på inom de politiska partierna, förutom Socialdemokraterna.

Men nu har vi bestämt oss för att återkomma till den politiska spelplanen och börjar med att först röra om i grytan. Man vet aldrig vad som flyter upp. Vi konstaterar att Socialdemokraterna är skärrade och går ut både på Facebook och i Fagersta-Posten och talar om hur duktiga och präktiga de är. Självgodheten präglar som vanligt Sossarna och enligt dem så kan de nog jämställas med Gud fader som råder över allt.

Att använda sig av fasader eller andra kommunikationsvägar för att få ut sitt politiska budskap är ett alldeles utmärkt sätt att bedriva politik på. Särskilt när man har en styrande makt som inte lyssnar på oss. Vi har under åren märkt att det också resulterat i politiska framgångar. Sossarnas vill ju inte att deras maktspel i alla delar skall bli känt av medborgarna i allmänhet. Politik har ju både bättre och sämre sidor där intriger och maktspel ingår som en oönskad bieffekt. Vi ser till att väljarna också får se dessa föga smickrande sidor. Det kallas också oppositionspolitik.

Rubriken på Putte Dahlströms debattartikel är att ”För oss är det resultaten i Norberg som räknas”. Putte Dahlström kan väl då beskriva för oss oupplysta vilka lysande resultat som PNF åstadkommit under mandatperioden. Du anger en interpellation och en motion på tre år – är det var du bygger sin resultatredovisning på så kan du och partiet inte ha så stora ambitioner. Det är bra att väljarna nu vet vad de får för den röst de lagt på er.

I samband med att vi återkom till det politiska fältet klädde vi givetvis upp oss i blå nya kostymer. De passar bättre som grund idag när våra gamla partier i princip upphört att existera. Vi gjorde också klart att vi inte hade för avsikt att sätta oss i några styrelser utan skulle helt inrikta oss på att hetta upp den politiska debatten. Det skulle ske genom att vi kritiskt granskar vad den styrande makten gjort de senaste åren. Vi öppnade givetvis också upp för att samarbete med Moderaternas fullmäktigegrupp. Men som man säger, det krävs två för att dansa tango och tyvärr konstaterar vi att de först måste lära sig dansa.

Men till valet 2018 kan jag försäkra dig Putte att alla moderater kan dansa och vi bjuder samtidigt upp alla andra småpartier till ringdans så kan vi tillsammans dansa in i kommunhuset.

Christer Filipsson (M)

Lennart Skansfors (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons