Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP radar upp avhopp

Annons

Kommentar till artikeln ”Politikernärvaron hög i ­alla tre fullmäktige” (19/10): Som vanligt tar FP bara upp negativt om SD. Man nämner till exempel inte att Johan Brevik, SD Norberg, har 100 procent närvaro, trots att FP ringt grupp­ledaren i SD Norberg och fått ­alla deltagarsiffror och själva kontrollerat deltagandet i kommunerna.

De ­övriga SD-folkvalda i Norberg har över 80 procent närvaro, detta nämns inte alls utan man skriver att SD inte har några ersättare i stället. FP ringde innan och fick alla siffror och även svar på frågan att SD Norberg tyckte det var viktig att delta i KF och KS.

Om detta skrivs inte en rad, utan FP radar upp avhopp, varav ett handlar om en person som aldrig varit medlem i SD ­utan skrev in sig själv på en valsedel, ­vilket SD Norbergs grupp­ledare även talade om för journalisten. Nej FP, ­detta duger inte, detta är dålig och vilseledande journalistik.

Stefan Vestling (SD), gruppledare Norberg

Svar: Fagersta-Posten har efter halva mandattiden kollat politikernas närvaro i 17 fullmäktige i Fagersta, 17 fullmäktige i Norberg och 12 fullmäktige i Skinnskatteberg.Tidningen har utgått från de sammanlagt 97 personer som valdes in vid valet i september 2014 och där var inte nämnde Johan Brevik (SD) med. Han har kommit in efter många avhopp från SD. I Norberg har vid halvtid förekommit 17 kommunfullmäktigemöten och av dessa har Johan Brevik deltagit i elva. De som har 100 procentig närvaro har alltså varit med i 17.

Boo Ericsson, reporter FP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons