Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågorna om brukskontoret kvarstår

Annons
Vilka skall flytta in här, undrar skribenten.

Jan Johansson (M) hävdar att Stig Henriksson förvränger sanningen, men det är inte bara vi som ställer frågor om brukskontoret. Att det finns pengar avsatta i investeringsbudgeten säger ingenting vad det kommer att kosta, när en flytt skall ske, vilka som skall flytta och så vidare.

Alla frågor kring brukskontoret kvarstår.

Norra station när den köptes så sa man att den är i bra skick, näringslivcentrum kunde flytta in ganska omgående, men så blev inte fallet. Senaste datumet kring flytten var vid årsskiftet 2017-18, det vill säga för över ett halvt år sedan. Nu visar det sig att man behöver bygga om i storleksordningen för minst 6-8 miljoner.

Vi anser att det viktigaste bygget är ett senior/trygghetsboende centralt i Fagersta, inte ett inköp av brukskontoret som kommer att försena ett sådant bygge eller till och med att stjälpa det.

Jag anser att fokus måste ligga på omsorgen av barn och äldre, inte inköp av byggnader.

Hur blev då Jan Johanssons (M) samhällsbygge? Man har köpt byggnader, när och hur man skall använda dessa är oklart. Vad det kostar vet man inte, utan man hänvisar till att det finns pengar i investeringsbudgeten.

Bokslutet för Fagersta kommun 2017:

- Vi gör av med mera pengar än vi får in.

- Resultatutjämningsfonden är förbrukad samt att man har tagit ut 34,7 miljoner i förskott, det vill säga vi använder pengar vi inte har.

- Effektiviseringar för över 40 miljoner, är det effektiviserat för någon krona?

Så snabbt går det att rasera en välskött ekonomi.

Jag avslutar med två citat från Jan Johansson:

”Sanningen är tvärtom, att kunna fatta beslut både på kort och lång sikt är nödvändigt för ett Fagersta som investerar för framtiden”.

”Tro inte på Stig Henrikssons försök att vilseleda och förvränga verkligheten utan se istället hur vi bygger och investerar för Fagerstas framtid”.

Hans Granlund (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons