Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gabriel Wikström vill bara skrämmas

Annons

Partiledaren Jimmie Åkesson vid valvakan 2014.

Kommentar till Gabriel Wikströms insändare gällande samarbetet mellan Liberalerna och SD, i detta fall i Skinnskatteberg.

Wikström skriver inledningsvis att Liberalerna i Hässleholm fått stark kritik av personer inom partitoppen. Detta är intressant och något som förmodligen gäller för samtliga etablerade partier, istället för att lyssna till och vilja folkets väl är det viktigare att följa den egna ideologin. I kommuner runt om i landet finns samarbeten i varianter som aldrig skulle kunna komma på fråga på en nationell nivå. Att socialdemokrater tar alla chanser att fördöma SD är heller inte konstigt då man tappat många väljare till just dem.

Wikström skriver: “Det sker just nu en tydlig förskjutning i flera av de demokratiska partiernas attityder mot Sverigedemokraterna”. Mig veterligen är SD enligt senaste riksdagsval och flera opinionsundersökningar landets tredje största parti. Är inte det ett direkt resultat av just demokrati?

Wikström fortsätter: “Det är djupt problematiskt eftersom Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med rötter i nazismen”. Skulle socialdemokratin med rötter i marxism och socialistiska läror vara så mycket bättre? Titta på fria och öppna samhällen som dagens Kina eller forna Östtyskland.

Wikström: “Partiet (SD) har gång på gång visat på en maktfullkomlig inställning till fria medier”. Vilka fria medier menas här? Partisympatiundersökningar på SVT visar kraftig slagsida åt vänster, Wikström är tydligt bara ute efter att skrämma till tystnad.

Peter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons