Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge lokala företag chansen!

Annons

Norberg. Vi är några småföretagare i Norberg som länge har funderat på hur man har upphandlat vissa saker inom Norbergs kommun.

Inom kultur- och fritidsutskottet nyttjar man i dag en firma (Dialog Kraft) som sköter de flesta arbetena åt kommunen, till exempel att klippa gräs vid baden, underhålla byggnader inom kulturminnesvården, arbeten vid Nya Lapphyttan, med mera.

Vad vi funderar på är när ska vi få chansen att vara med på Norbergs kommuns upphandling av dessa arbeten? Stora arbeten som det vid Mossgruvans trälave ska väl upphandlas så att kommunen får ett pris som är utsatt för konkurrens?

Vad vi också undrar över är vad dessa arbeten har kostat kommunen? Var går gränsen kostnadsmässigt för ett jobb, innan det ska upphandlas? Firman som sköter arbetena i dag, har de underentreprenörer som hyrs in för vissa jobb? Håller kommunen med arbetskraft via socialutskottet till företaget som utför jobben åt kultur- och fritidsutskottet?

Bättre information till oss småföretagare vore på sin plats. Det ser fint ut när man ordnar företagsfrukostar, men där emellan händer inte mycket!

Konkurrens på lika villkor ska vara ett ledord för tjänstemän och politiker i Norbergs kommun.

Några småföretagare i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons