Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glad? Nej, inte så värst

Annons
Torbjörn Norgren vid paviljongen som ska rustas.

Jag har nu fått frågan från flera av våra ledande politiker (S) om jag inte är glad nu? Det handlar alltså om den av Norbergs ledande politiker och tjänstemän i så många år totalt bortglömda 100-åriga paviljongen i det Q-märkta området invid Norbergsån bakom kommunhuset. Nu helt plötsligt ska det läggas flera hundratusen på detta projekt. Tidigare har det även uttalats från högsta instans att det lagts mycket tid och energi på en jippoartad tävling för oss norbergare . Det var väl åtminstone en välsignelse att det rann ut i sanden. Nu kom offentliggörandet av rustningen gällande paviljongen i samband med firandet av Norbergs kommunhus 60-årsjubileum (5/7).

Även kommunhuset har hamnat under låt gå-principen. Nu har det snart gått två år sedan den unika fasaden på vårt arkitektoniskt Internationellt uppmärksammade kommunhus skadades svårt i samband med entreprenadarbeten. Här är naturligtvis entreprenören ansvarig för den förmodligen mycket kostsamma återställningen. Här besvarar inte ens ansvariga tjänstemän hur problemet skall lösas.

Jag kan inte vara glad över hur Norbergs kommun sköter vårt kapital och våra skattemedel när det gäller planering och underhåll och som jag uppfattat det handlar det oftast bara om snabba politiska poäng. Jag har åtminstone de senaste tio åren försökt på alla sätt att få till en insats för paviljongen men inget har hänt med Norbergs kommuns kanske minsta byggnad.

Torbjörn Norgren

Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons