Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröning sänker sig till vantolkningar

Annons

Vi och Lotta Gröning har helt olika uppfattningar om vindkraft som energislag och vi bryter mer än gärna våra åsikter mot varandra. Det behöver en demokrati. Men att som Gröning sänka sig till vantolkningar och helt felaktiga påståenden om vad vi vill och gjort, det behöver sannerligen inte debatten.

Vår kommunikation kring det blixtinkallade mötet, fem i tolv inför kommunfullmäktiges ställningstagande om vindkraftansökan, kunde uppenbarligen ha varit bättre, eftersom det kommit till vår kännedom att en boende i Olsbenning inte fått information om att tjänstemän från V-dala Miljö & Bygg samt vindkraftföretaget VKS Vind skulle närvara. Det får vi ta på oss.

Men när Gröning får skrivningen "Vi är många som önskar oss ett återuppstånd av Elsa Andersons konditori i julklapp och engagemanget som visas för att den önskan ska uppfyllas är fantastisk" till att det inte blir något konditori, då är det bara att beklaga Grönings uppfattning av verkligheten. När Gröning har mage att påstå att människor som engagerar sig ideellt, sitter på politiska möten kvällar och helger, läser handlingar i timtal, står på byn och pratar med folk om vad de vill utveckla i vårt samhälle, gör det för att vi inte bryr oss om Norberg (!), då är det helt omöjligt att förstå hennes resonemang.

På åtminstone en punkt är vi helt överens och det är att vi har en mycket stor tilltro till norbergarna och deras förmåga. Vi är övertygade om att väljarna röstar fram de politiker de vill bli företrädda av och att de engagerar sig för det samhälle de vill leva i.

Åsa Eriksson (S), kommunalråd

Sten Nordström (S), kommunfullmäktiges ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons