Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre vård än byggen

Annons

Jag är inte emot att det byggs en ny bassäng i Fagersta. Det jag ifrågasätter är att man river byggnad 2 och 4 vid Bergslagssjukhuset. Byggnad 2 innehåller medicinmottagning, ljusbehandling, röntgen samt operationsalar.

2002 rustade man operation för 65 miljoner kronor och man rustade plan 6 till avdelningar med sängar och så vidare. 2004 efter valet kom beskedet att Bergslagssjukhuset skulle läggas ned. Man stängde operation samt tömde plan 6 på all inredning.

Nu river man hela byggnad 2 för att bygga rehabilitering samt bassäng. Vilket slöseri med skattemedel att inte ha bättre planering! Bassängen var inte tänkt från början att byggas där, men man har nu ändrat planerna.

Kommer 23 miljoner att räcka för all ombyggnation?

Ser man sedan till hur landstinget går med underskott i budgeten för sjukvård så blir man rådlös över att de lägger otroliga 55 miljoner på att rusta huvudentrén på Centrallasarettet i Västerås. Vi patienter ser hellre en god sjukvård med personal som får betalt för sitt arbete så de orkar ge oss den vård vi behöver än en lyxig entré. Den duger gott som den är.

Ingrid Brockman Fahlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons