Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänsten förtjänar en stor eloge

Annons

Kan inte låta bli att reagera på hur FP den 3 mars basunerar ut på första sidan, med stor rubrik att Fagerstas hemtjänst bland Sveriges sämsta.

Hur känner sig alla som arbetar i hemtjänsten när man möts av detta påstående på morgonen, innan man skall ut och göra sitt arbete för alla gamla som med glädje ser fram mot deras besök!

Min pappa har världens bästa hemtjänst som besöker honom 7-8 gånger/dag. Lägger ner stor omsorg och med hjärtat på rätta stället, för att han skall fortsätta kunna leva ett så bra liv som möjligt hemma i sin villa.

Han är 95 år och har bara gott att säga om dem som hjälper honom med allt.Hemtjänstens personal behöver all stöd och uppmuntran som samhället kan ge. Svaret som deras arbetsgivare ger under samma rubrik tydliggör problemen med den ekonomiska bedömningen, avseende hur mycket samhället tycker att det skall få kosta att låta de gamla, som vill, få vara kvar i sitt hem så länge möjlighet finns.

Naturligtvis skall resultatet om Sveriges hemtjänst redovisas, men denna rubrik på första sidan i FP, väcker starka känslor.

Jag vill ge er alla inom hemtjänsten en stor eloge för ert arbete ni gör, tack!

Susanne Lervik Haglund

Fagersta-Posten svarar : Det är utmärkt att du ger alla inom hemtjänsten en stor eloge. Det är de värda, ständiga vardagshjältar som de är.

Syftet med vår rubrik var inte att klanka ner på de som arbetar inom hemtjänsten. Rubriken, som är korrekt, syftade till en nyligen genomförd undersökning som visar att Fagersta hamnar just i bottenskiktet.

Anledningen till bottenplaceringen är hög personalomsättning, inte på grund av att de anställda gör ett dåligt jobb.

Daniel Nordström, Chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons