Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henriksson: Mycket prat men lite verkstad i S-styrda Fagersta

Annons

Nej, Marino Wallsten (S), 2 maj. När man diskuterar bokslut kan man bara diskutera det som är. Kommunens för det senaste året och den social-moderata majoritetens för valperioden. Vänstern redogör gärna för våra förslag i andra sammanhang. Men jag förstår Marino Wallstens önskan att prata om något annat.

För är det något som karaktäriserar den social-moderata majoriteten så är det mycket prat, men lite verkstad. I rättvisans namn har det också hänt positiva saker som jag också räknade upp på fullmäktigemötet och inte ska upprepa här. Men helhetsbilden är mörk och oroande.

Du kritiserade före valet de stora överskotten i kommunen. De två senaste årens sammanlagda resultat är de största i Fagerstas historia.

Du tycker vi har under-investerat under Vänsterns tid. Ni har ännu inte investerat mer något av era tre år än vad vi ansvarade för 2014.

Ni ska bygga säger ni, men en av orsakerna både till de enorma överskotten – som bland annat beror på de minskande investeringarna – är att det mest blir prat. Möjligen beroende på den stora personalflykt er politik ställt till med på NVK där väl i princip alla chefer slutat eller köpts ut.

Men Marino Wallsten är nöjd för att det fattats beslut. Jag är inte nöjd då besluten alltför ofta inte verkställs, men framförallt inte nöjd med resultaten.

Fagerstas förskolor har högsta barntätheten i Västmanland.

Vi är nästsämst av 290 kommuner vad gäller behörighet från årskurs nio till gymnasiet.

Vi bryter mot lagen när det gäller väntetid till SFI.

Vi har rasat på ett katastrofalt sätt när det gäller kontinuitet i hemtjänsten.

Vi hyr platser externt och ska bygga ett nytt äldreboende – samtidigt som vi har en tomställd avdelning. Företagsklimatet är det fjärde sämsta i landet om man ska tro Svenskt Näringsliv (vilket kan betvivlas!).

Men visst, vi har fått en ny vision och en ny plan…

Marino Wallsten och jag kan och ska debattera, det är en del av demokratin. Och då får även de styrande finna sig i en kritisk granskning. Men det är medborgarna som beslutar i och med sitt val den 9 september.

Stig Henriksson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons