Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högerregeln gäller även i Norberg!

Annons

När två vägar korsar varandra och inget vägmärke eller trafiksignaler finns i korsningen gäller högerregeln (FP 16/7). Detta är så bra sammanfattat på Wikipedia.

Detta gäller både cyklister och bilister. Inne i Norberg finns i stort sett bara två ”huvudleder”, genomfarten från ”Antons gamla mack” till anslutningen vid Järnvägsgatan, och Järnvägsgatan.

I övriga korsningar skall alltså skyltning eller ”utebliven” skyltning följas, till exempel på Engelbrektsgatan och Kornettgatan gäller högerregeln.

En klar förbättring har framkommit efter nya bilskolans tillkomst i Norberg. Men i övrigt tillämpas detta mycket illa. Inte ens polisen i tjänst eller privat på cykel verkar känna till dessa regler. Cyklisternas ”vägvett” verkar vara än sämre. Det finns föräldrar som cyklar (med sina barn) på trottoarer, fel sida på vägen och även på våra kyrkogårdar.

Och till ansvariga på Norbergs kommun: Är det inte dags att se över gällande lokala trafikregler när det gäller parkering och stoppförbud på till exempel Fagerstavägen vid Elsas och Engelbrektsgatan samt även i övrigt.

Meningen med trafikregler är att göra det lättare för alla och minska olycksriskerna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons